lördag 4 december 2010

Flaskdekorationer

Nu är det bara 3 veckor kvar till jul. Jag har börjat bocka av checklistan allt eftersom. Om man tänker efter så är det ju ganska tragiskt att den mysigaste tiden på året då man ska mysa med familj släkt och vänner, se bra filmer på TV, äta en massa julgodis & dricka glögg (läs dricka cola i mitt fall) då är det som mest stressigt och man ska hinna göra så mycket!!! Men det är väl ioch för sig hur man själv gör det ;)
I allafall så har jag påbörjat mitt största nöje när julen nalkas. Dvs att baka julgodis och att prova alla möjliga nya kombinationer av bullar/bröd/kakor med saffran i. Jag älskar saffran och lussebullar i all ära men visst är det väl kul med lite nya saker i. Förra året hittade jag ett recept på saffrans knäck, det blev verkligen ingen höjdare (vet dock inte om det berodde på kokerskan eller receptet i sig). I år har jag testat saffrans muffins med mörk choklad, och tigerkaka men saffran, syltade apelsinskal, kakao och mörkchoklad. Det blev ganska gott men jakten på den perfekta saffranskakan fortsätter!! Vad gäller julgodis så ÄLSKAR jag att baka julgodis! Det är så kul att göra och SÅÅÅÅ gott att äta. I år blir det knäck, mintkola, ischoklad, nogatbollar, vaniljkola, rocky road, chokladformar & sagogodis som står på menyn. Försöker varje år prova något nytt i år blir det chokladformar och nogatbollar så jag hoppas verkligen att jag har ramlat över några riktiga go´bitar detta år :)

Men visst var det en scrapblogg jag hade, jag tror det iallafall. Jag har faktiskt scrappat också. I söndags var jag och byajuntan på skyltsöndag i granbyn och sålde våra aster, det gick faktiskt ganska bra, tyvärr kunde jag inte själv stå där ocj sälja eftersom jag var på julfest med jobbet (mammaledig som jag är ;) men mina otroligt snälla och gulliga kompisar tyckte detta var helt ok och sålde mina saker också. Vad säger man.....sånna vänner växer inte på träd!! Tusen tack tjejer!! På onsdag bär det i väg igen då ska jag och K stå på en liten jultillställning i byn där jag växte upp och sälja julalster. Hoppas det går lika bra där :) Så nu håller jag på att fylla upp mitt föråd men lite nya scrapsaker, det blir några små tändsticksaskar, småpåsar, flaskdekorationer och ljuskort. Här är ett av flaskkorten som jag har gjort. Den härliga stämpeln kommer från Skogstokiga.

Det var allt för mig idag. Ha en trevlig helg.

PS: För alla er som ville ha en beskrivning på hur man viker korgarna som jag har gjort så finns beskrivningen här.

3 kommentarer:

Anna sa...

Den blev ju bara så snygg!!! Gillar stämpeln skarpt!

kram//Anna

Karolina sa...

Här kokas det också julgodis för glatta livet och det bästa, eller sämsta, är att barnen gillar allihopa också.
Hon är så klok den lilla nyårstjejen... riktigt snygg flaskdekoration.

Catta sa...

Heja, heja, heja! Allt du inte scrappat under en period har du tagit igen på en månad- imponerande!
Kram Catta