torsdag 30 juli 2009

Bröllop

I sommar blev det en riktig bröllopstät sommar. Tre stycken som jag själv ska gå på vara två jag ska va värdinna på. Men det är riktigt kul med bröllop synd bara att de inte är lite mera utspridda över året. Sen blir det ju ett och annat bröllopskort också till bröllop som man inte går på. Här kommer det senaste, ett beställningkort. Gjorde ett fönsterkort, den tekniken har legat på hyllan ett tag så det var riktigt kul att plocka fram den igen. Fönsterrutan har jag gjort med mina nya nestabilities från Spellbinders. De är så kul att använda och vilka fina mönster det finns. På själva fönsterrutan har jag stämplat och embossat med en textstämpel och silverembossing. Hittade även så fina kallor på vår lokala scrapaffär och de kom väl tillpass på detta kort.
Stämpel: Brudparet från hÄnglar & stÄnglar, Textstämpeln från Easer
Magnetalfabete: Providence från Making Memories
Även insidan fick sig en regäl styling så att det inte skulle synas så mycket text genom fönsterrutan.
Åsså lite närbilder på detaljerna.
Nu ska jag ut och njuta av det vackra sommarvädret. Ha det bra.

måndag 27 juli 2009

Fest hela helgen lång

Allt började i Torsdas. Vi åt grillmiddag på stugan tillsammans med släkten. Mina kusiner från stockholm var uppe så det blev en härlig skara med folk. Sara fyllde 16 år och mamma hade beställt ett kort åt henne. Det gick i rosa och grönt. Hade även gjort en matchande liten presentask åt henne i samma papper.
Stämpel: hÄnglar & stÄnglar
Alfabete: Quickutz Finale Grand & Paige Mini
Siffror: Quickutz Paige Classic

Senare på kvällen åkte jag och J på festival här i stan. Riktigt härligt, vi lyssnade på Måns åhh så bra han är. Sen tog vi en sväng till kittelfjäll, ett av de stora öltälten å där var det folk vill jag lova. Inte undra på att det känndes tomt på resten av festivalområdet, när alla var på ett och samma ställe. Härlig stämning!! Vi åkte hem strax före 01.00 ungefär samtidigt som regnet blev alltmer ihärdigt.

Fredag morgon uppvaktade vi vår lilla Sessa som fyllde två år. Kan ni tänka er, TVÅ år har redan gått sen hon kom till oss vår lilla älskling edast 2,5kg och 46cm, och nu är hon stora damen. Det blev massor med paket och tårta förståss.
Fredagkväll var vi bortbjudna på middag hos några bekanta. Vi åt grillat och det var sååå gott.

Lördag var vi på 40 års kalas hos min ingifta moster, massor med folk och barn som trotsade det ihållande regnet och ändå var ute och lekte. Vi åt så mycket gott, en härlig sommarbuffe. Två kort hade jag gjort till henne. Ett från migsjälv, lillebror och mina kusin & ett från min mamma och hennes syskon. Först ut är kortet som vi gav bort, det fick gå i Turkost medans Mammas kort gick i grönt och rött. Mönsterpapprena till båda korten är från My Mind´s Eye, Wild asparagus.
Stämpel: hÄnglar & stÄnglar
Alfabete & Siffror: Quickutz Paige Classic

Stämpel: Magnolia
Alfabete & Siffror: Quickutz Finale Grand

Vi avslutade helgen med Kalas för lilla Sessan hela söndagen, först alla kompisarna och sen släkten på eftermiddan. Det var fika, tårta och pajer. Jag vill lova att det var en trött familj som gick och la sig på söndagkväll. Men vilken härlig helg vi har haft.
Ha det bra alla.

torsdag 23 juli 2009

Flaskdekorationer till hösten

Det känns lite hemskt men nu har jag börjat tillverka flaskdekorationer i höstens färger. Visst det är länge kvar än men det gäller att va med annars hinner man inte reagera. Känns då riktigt skönt att jag har hunnit förbereda litegrann, då står man inte där som ett fån och fattar att hösten redan är här och förbi :)
Har använt samma upplägg som på tidigare flaskdekorationer, bara ändrat lite text efter beställarens önskemål.
I övrigt är det full fart här i scraphörnan. Har gjort beställningskort, efter beställningskort men tyvärr kan jag inte lägga ut dem än. De kommer nog nån gång nästa vecka. Har införskaffat lite nya mönsterpapper också och det är så kul!! Man halkar lätt in på samma papper hela tiden men nu blir det lite andra färger iallafall. Ska sätta mig nu med mitt sista kort sen blir det Lo för hela slanten. Och ikväll åker vi på festival, ska och lyssna på Måns, JIPPI!!! Ha det gott alla


tisdag 21 juli 2009

Åhh vad jag längtar...

...efter scraptid när jag får sitta i lugn och ro och skapa Lo efter Lo av alla underbara foton som bara ligger och väntar på mig. Det känns som evigheter sedan jag scrappade en Lo. Nu har jag bara några kort kvar att göra en ska jag sätta tänderna i en jätterolig Lo-utmaning, vänta bara tills ni får höra om den lite senare.
Idag regnar det och Sessan sover just nu så det är perfekt för lite scraptid. Ska göra 4 kort till på lördag, men två av dem är färdiga. Så nu ska jag gå så jag hinner med detta.
Visar ett litet kort som Karro fick när hon fyllde år (i efterskott som vanligt) men bättre sebt än aldrig eller vad säger ni?
Ha det gott.
Stämpel: Magnolia
Alfabete: Quickutz Paige mini


söndag 12 juli 2009

Stugan och CD-fodral

Är hemma på blixtvisit, vi bor just nu på stugan tillsammans med mina föräldrar. Tala om att ta dagen som den kommer. Idag har vi dock varit hemma och städat och pysslat på lite men i morgon åker vi ner igen, det är så härligt. Jag har massor med beställningar som ska scrappas, så denna gång ska jag försöka få med mig lite grejer så jag kan sitta med dem om jag får nån stund över. På onsdag är det ju sommarscrap på Kyrkmusset i Öjebyn igen så då hoppas jag också hinna ganska mycket. Ska förbereda lite hemma så jag vet vad jag ska göra.

Sen har vi fått ett nytillskott till släkten, eller ny och ny, han börjar vara 2 månader snart men jag har glömt att lägga ut hanns lilla kort här på bloggen. Det blev ett till CD-fodral även denna gång med de underbara maja design papprena och ungefär samma upplägg. Det var allt för mig denna gången. Nu ska jag se om det är nå bra på TV. Ha det gott och njut av sommaren.
Stämpel: Pojken från Magnolia, kalendern från Inky Wings
Alfabete: Quickutz Paige Classic
Magnetalfabete Providence från Making Memories
Tyvärr vet jag inte varifrån denna textstämpel kommer.

torsdag 9 juli 2009

Sommaren är i full gång

Det är så lätt att bara gå och vänta på sommaren, tanken på att "snart kommer sommaren" dyker upp i mitt huvud då och då. Det är så lätt att glömma att vi snart är i mitten på Juli och sommaren faktiskt redan är i full gång.
Jag är fortfarande mammaledig eller rättare sagt på mammajobb, (förstår inte riktigt den som kom på just ordet mamma"ledig") Semester är det rakt inte att va hemma med barn men det är ändå den roligaste och mest givande tiden hittils i mitt liv och snart kommer det en till liten krabat och då har man två personer att ge all uppmärksamhet och kärlek till :) Men när man har varit hemma i nästan två år kommer man så småningomen till den punkt när man börjar fundera på hur man nångång ska ha tid att börja jobba igen. Man har ju hur mycket som helst att göra redan som det är så hur ska man hinna ett jobb också?? Speciellt nu under sommaren, då man ska försöka vila och återhämta sig, man har aldrig som mycket att göra som just då. Och det mest sjuka av allt, det är ingen annan än en själv som ställer kraven på allt som "måste" göras. Detta långa dravel gick upp för mig i morse när jag låg och tänkte på allt jag måste hinna göra dessa sommarmånader. Har just nu bestämt mig för att inte pressa mig själv förmycket, (det har varit mycke den sista tiden) utan mera ta dagen som den kommer, och ta vara på sommaren som faktiskt redan är HÄR, och är i full gång. Ska i fortsättningen försöka njuta av varje sommardag som kommer och går, så att sommaren inte bara går förbi utan att man märker det.

Nog om detta, jag har en Lo att visa er. Gjorde den efter en skiss på veckans skiss åsså blev det ett inspirationsalster till månadens tävling på NorthernLightScrappers. Man skulle inspireras av ordet sommar och dekorationen skulle till största del bestå av större grupperingar av blommor.
Så jag fick äntligen använda mig av mina fina små rosor på en LO, har velat göra det ett tag men inte vetat vad jag skulle göra. Nu blev det en Lo från midsommar förra året, som var Sessans första midsommar. Så här blev resultatet.


Nu ska jag iväg och hämta min lilla Sessa som har sovit hos farmor och farfar i natt. Hon har varit borta i ca ett dygn och jag längtar redan efter henne. Visst är livet underbart!!


onsdag 1 juli 2009

En kula på magen och ett somrigt beställningskort

Jag vet inte hur ni har det i övriga sverige men här i Norra sverige är det väldigt varmt. Har bestämt mig för att absolut inte klaga på värmen för sommaren är så kort, och det är så skönt med sol och värme. Men varmt är det!! Sen så börjar jag dessutom få en rejäl kula på magen vid det här laget passerar snart vecka 25+0 (sa den lilla bebisen kommer förhoppningsvis i Oktober) så de extra kilona hjälper ju inte till och kyler direkt men härligt är det både med sommar och att vara gravid :)

Har dessutom scrappat lite i denna värme, det har blivit ett beställningkort i sommarens färger. Fick ett underbart litet tips av Mi@ att använda distresser i kanten på stämpelmotiven. Åhhh så kul det var, nu färglägger jag alla stämplade bakgrunder, supersnygg effekt tycker jag själv. Nu ska jag återgå till lite planering, det vankas fler bröllop här framöver ha det bra alla och njut av sommaren.
Stämpel: hÄnglar & stÄnglar
Alfabete: Quickutz Paige mini
Siffror: Quickutz Paige Classic