måndag 30 juni 2008

Guld regn

Man kan tro att det har regnat guld över Norra delen av Sverige men det har det tyvärr inte gjort. Det är bara så att när man handlar på ebay behöver man inte ha så mycke pengar (fniss) om man inte blir köpberoende vill säga (vilket jag förövrigt hoppas att jag inte har blivit) Det känns precis som att man vinner sakerna man handlar där, (oppsss nu låter det som att jag ÄR BEROENDE) och nu har jag och min svägerska verkligen vunnit högsta vinsten. Vi har fyndat på ebay inte bara ett nytt Quickutz Grand Alfabete utan 2 st till 1/5 av priset som man får betala i sverige för samma alfabeten. Visst är det toppen!! Nu är det bara att börja längta efter postbilen igen :)

Åsså börjar det närman sig utställning, imorgon kommer våra alster upp på vårt bibliotek, det ska bli så kul. Det är kanske inte så märkvärdigt men jag tycker det är läckert i allafall. Jag har fått ihop en dubbel LO men den får ni se vid ett annat tillfälle. Här kommer istället ett av korten som jag ska ställa ut (om det får plats vill säga). Har använt mig av en textstämpel som jag har fått av snälla Helena. TUSEN TACK!! Jag tycker att den är så fin, om du läser det här kanske du kan skriva en lite kommentar och berätta var den kommer ifrån :) Sen har jag varit på byns egen lilla eller rättare sagt stora scrapbutik (det vill säga min svägerkska) och handlat (hmm eller ja, jag har hämtat) lite röd "tandtråd" Det som saknas här hemma i mitt pysselhörn brukar man alltid hitta hos henne ;) Så här blev då resultatet.
Ha det bra, på återseende Kram Emma
Stämplar: Flickan från Suger Nellie (Sweet Art Ebony), Kalendern från Inky Wings, Textstämpeln vet jag tyvärr inte.

fredag 27 juni 2008

Äntligen...

..har jag varit hos min barndomskompis och uppvaktat henne på födelsedagen (nästan en månad föresent) SKÄMS!!! Men det har sina anledningar om man nu får komma med en ursäkt, har inte velat smitta hennes lilla underverk med vår evinerliga hosta. Så här kommer födelsedagskortet som jag gjorde åt henne för jättelänge sen. Det har stått på min köksbänk och sett riktigt lessen ut och väntat och väntat på att bli överlämnat och i och med det så har jag inte kunnat lägga ut det på bloggen förrän nu. Som ni der så har jag blivit lite kär i den här stämpeln och därför är den med på nästan allt jag gör nu för tiden, men jag tycker att den är så söt.
Stämpel: Flickan från Suger Nellie (Sweet Art Ebony), Journalingrutan från Easer
Alfabete: QK Paige mini
Siffror: QK Abigail classic


I övrigt har jag så mycke scarp projekt just för tillfället och så mycke nya grejer som måste provas så tiden räcker inte riktigt till. Dessutom har jag fått den stora förmånen att tillsammans med några vänner ställa ut lite scrappade alster på vårt stadsbibliotek. GHHAAA, vad spännande!! Så nu försöker jag knepa ihop något som jag kan visa där, helst skulle det vara en dubbel LO, jag har aldrig gjort någon sådan tidigare så det blir en riktig utmaning, vi får se hur det går. Fortsättning följer. Tillsdess får ni ha det riktigt bra. Kram på er /Emma

onsdag 25 juni 2008

Shopping

Nu är det shopping på hög nivå. Jag och min svägerska har storshoppat och i går kom lite av grejerna. En CUTTLEBUG, några dies och lite embossing plattor. Nu vänter vi på mera dies ett Quickutz alfabete från USA och ett X antal embossingplattor :) JIPPI!! Eftersom min svägerska är på stugan så har jag botaniserat i cuttlebuggens underbara värld på egen hand, vilket jag tror också var hennes utstuderade plan :) Väljer här att Citera min underbara svägerska "Emma, du kan ju ha cuttlebugen hos dig den första veckan och så lär du dig hur den fungerar så kan du ju visa mig sen". Hahaha, men inte mig emot alls, älskar när det kommer nya paket som jag får packa upp, testa och installera i mitt lilla hörn (som jag faktiskt snart har vuxit ur) måste ner på stugan och hämta hem en byrå så att jag kan förvara lite grejer i den för de rymms inte på bordet längre.
Och jag måste bara få säga några saker om CB.en, många har uttalat sig om hur stor och otymplig den är, hur ful den är och hur grön den är, men jag har bara en sak att säga (kanske lite förblindad av nyhetens behag men ändå) DEN ÄR UNDERBAR!!! Tummen upp för embossingens underbara värld.
Hej hopp och ha en bra dag Kram Emma



lördag 21 juni 2008

Strålande sol & Sovmorgon

I går var det midsommarafton. Vi var hos mina älskade svärföräldrar och åt midsommarmiddag. Det var så gott, det finns inget bättre än grillat på sommaren, tror nog aldrig att jag kan bli less. Lilltjejen som verkade älska midsommar var vaken ändå till 20.30 men somnade sen sött i sin lilla säng hos farmor och farfar, och där är hon fortfarande, (ja inte i sängen förståss, det kan jag då inte tänka mig i allafall, hon var nog pigg och glad i morse kring 6-tiden som hon brukar va). Och jag fick SOV MORGON, vilken lyx. Vi vaknade 10, Jonny klev upp och gick ut till bygget men jag låg kvar och drog mig till 10.45, det var så skönt. Och när jag klev upp sken solen, vilken härlig morgon att vakna till. Vädret igår var ju inte så tokigt som alla hade sagt, jag vill då inte klaga, tyckte det var helt ok!

Sen till överaskningen då, jag har provat lite alternativ scrapbooking. Fick inspirationen på en blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på och riktigt kul var det, trots allt limkladd men det är väl för att man är ovan. Det blev tre sommarflaskor (en till mina föräldrar, en till mina svärföräldrar och en till min svägerska och hennes familj) med varierande innehåll :)
Presenterna blev mycket uppskattat och det blir nog att prova detta fler gånger men nu har jag lite andra projekt på gång, väntar bara på lite nytt matriel. Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg. Kram/Emma


Stämplar: Från hÄnglar & stÄnglar, Suger Nellie (Sweet Art Ebony)
Alfabete: QK Paige mini

Text: Den blomstertid nu kommer av: Israel Kolmodin
Text: Nu grönskar det i dalens famn av: Evelyn Lindström

Magnetstämplar från Making memories

torsdag 19 juni 2008

Trevlig Midsommar

Då var det Midsommar då , för oss blir det ingen stuga i år vi ska va hemma och resa väggar och takstolar på vårt nya efterlängtade förråd/garage/vedhus. Därför inte sagt att det inte blir något midsommarfirande för det är det klart att det blir. Jag och Nelly ska ut i morgon på förmiddan och plocka de årliga midsommarblommorna, sen ska vi nog binda oss varsin krans, eller vi får väl se hur det blir med den saken, Nelly ska då få en krans i alla fall, det är ju hennes första midsommar så en krans måste hon ju bara få. Sen blir det Sillunch ute på altan, om det nu inte är minusgrader, hällregn eller snöstorm vill säga, nu för tiden kan man ju aldrig va säker och de har ju inte direkt lovat nått toppenväder. Men är det bara ute väder så blir det lunch på altan. Nån midsommarstång blir det nog däremot inte, det har jag inte tid att fixa i år tyvärr, det får vi ta nästa år istället. Framåt kvällen bir det midsommarmiddag hos min svärmor och svärfar, jag har scarpat en liten midsommar överraskning/present till dem (mina föräldrar och min svägeska och hennes familj har också fått varsin liten present) nu blev ni nog lite nyfikna men eftersom det är en överaskning så för ni hålla er till tåls, den kommer inte ut här på bloggen förrän tidigast på lördag eller söndag. Vi får väl se!!

Några fler midsommar chokladkakor har jag också gjort. Själva upplägget till kakan kan jag inte ta åt mig äran för, det är nämligen kopierat eller som man säger på scarpspråk CASE.at från min svägerska Karolina. Hon hade gjort några bokmärken som jag tyckte blev så snygga så jag förstorade bara litegrann och vips passade det till en chokladkaka. Jag har dessutom fått låna hennes underbara hÄnglar stämpel och allatiders bästa verktyg (en cirkelskärare). Det är toppen att ha så nära till "lilla webbshoppen" (fniss) Om vi nu ska återgå till chokladen och midsommar så är Rött kanske inte direkt midsommar för mig, men det är jordgubbar och dom är ju röda så varför inte.......................
Hoppas alla får en riktigt trevlig Midsommar Kram/Emma
Stämpel: Från hÄnglar & stÄnglar
Alfabete: QK Eliza mini

måndag 16 juni 2008

Beställningskakor

Förra veckan gjorde jag två beställnings chokladkakor till min.....jag måste tänka vad det blir....men det blir nog min moster, hon är min morbrors sambo så då blir det ju indirekt min moster. Jag blev så glad när hon ringde och frågade om jag kunde göra dem åt henne. Alltid så kul att få ta emot beställningar :)
Det blev en födelsedagskaka och en studentkaka.

Tyvärr är jag så trött just nu så det blir inte mera än så här jag måste gå och sova så att jag orkar upp i morgon. Sov gott Kram /Emma
Stämpel: Från Suger Nellie (Sweet Art Ebony)
Alfabete: QK Paige mini
Siffor: QK Paige classic
Magnetstämplar Providence från Making memories
Stämpel: Från Pyssel Passion
Alfabete: S.et Papp bokstäver från Panduro, övriga bokstäver QK Abigail
Magnetstämplar Providence från Making memories

söndag 15 juni 2008

Lite Sommarfräscht

Nu är jag äntligen färdig med min sommarstädning av bloggen :) Har kastat ut allt mörkt och vintrigt och istället ersatt det med lite ljust och sommrigt. Dock kunde jag inte slita mig från det gröna men nu är det iallafall sommargrönt och inte höstgrönt :) Har även knepat ihop en ny rubrik, det har säkert något klatchigt engelskt namn men med tanke på min engelska så är det nog bäst för oss alla att jag håller mig till svenskan, så med andra ord så blev det rätt och slätt en NY RUBRIK.

Har planterat ut mina sommarblommor idag, men som vanligt har jag köpt alldeles för få, samma sak varje år. Men de jag har köpt blev jag i alla fall mycket nöjd med och nu börjar det märkas att sommaren är på gång på riktigt.

Har även scrapat litegrann i veckan det blev ett beställningskort till en släkting som har konfirmerat sig i helgen (kommer inte riktigt överens med stavningen på det ordet men jag hoppas att det blev rätt sådär) Fick äntligen ett tillfälle att använda min nya QK die Jacks (kryssen) som jag gjorde en liten bord av. Blev så nöjd med detta så som ni ser har jag använt den även i Rubriken här i bloggen. Korset är ritat för hand och sedan utklippt. I övrigt inget märkvärdigt men jag tror dock att jag ska choka er alla lite genom att berätta vad jag har använt för papper. De är från Basic grey serien Sugared. Att jag vet vad jag har använt för papper hör till ovanligheterna men i detta fall är det faktiskt så att jag har blivit lite smått förälskad i dessa papper så varför inte göra lite reklam för dem :)

Nu ska jag gå och se om det är nå bra på TV, ha en fortsatt trevlig söndagkväll och kram på er alla /Emma
Stämpel: Från Pyssel Passion
Alfabete: QK Paige mini
Magnetstämplar från Making memories

torsdag 12 juni 2008

Ett växande ha-begär

Visst är det underligt det här med att ha grejer. Direkt efter man har köpt nått nytt då börjar man spåna på nästa sak som man bara måste köpa för att det går bara inte att leva utan just den saken. Just så är det för mig nu. Jag lovade dyrt och heligt att med den här hobbyn skulle jag hålla mig på en väldigt låg nivå vad gäller att köpa saker, jag klarar mig med några få saker tyckte jag. En sax, lite lim och nå papper. Detta har nu växt och utökats till en hel massa saker (vilka jag i och för sig använder så det är ju inget jag bara har köpt föratt) och nu vill jag givetvis ha mer!!!
ÄR SÅ SUGEN PÅ EN CUTTLEBUG ELLER EN REV. Det bara kliar i fingrarna, just nu lutar det mot en cuttlebug eftersom de är billigare och kan ta alla olika märken av dies, tyvärr är de ju inte ens 1/3 så snygga som reven men de går ju att använda och det är väl de som är huvudsaken, i allafall om man frågar vissa personer (haha, ingen nämnd och ingen glömd) Jaja, fortsättning följer, vi får se hur det går.

Tack vare en massa regniga dagar jag jag nu fått lite scraptid, har gjort 2 chokladkakor och 3 kort. Här kommer ett av korten, har skickat det till min kusin som nyss fyllt år. Förhoppningsvis har hon nu fått det om det inte har blivit nått strul med posten. Om inte så Grattis Sara, här får du ett kort som snart dyker ner i din postlåda.

Just för tillfället håller på med en liten uppfrächning av bloggen, blev trött på de mörka gröna färgerna (det är sant, jag kan bli less även om det är grönt). Snart får ni se resultatet det är under bearbetning. Ha det så gott tills dess och ut och njut av regnet. På återsenende Kram /Emma
Stämpel: Flickan från Suger Nellie (Sweet Art Ebony), Kalendern från InkyWings
Alfabete: QK Paige mini

måndag 9 juni 2008

Jag finns kvar....

....här på planeten Jorden och även ute i cyberrymden, men dygnet verkar ha för få timmar just för tillfället. Men jag pysslar på för fullt, håller just förtillfället på med lite beställningssaker som inte är riktigt klara men de kommer snart upp här. Sen har jag också lite födelsedgskort på tur men eftersom de inte har nått sina mottagare än så får de också vänta ett tag.

Som tur var gjorde jag lite midsommar choklad för någon vecka sen när vädret och sommarinspirationen var på topp. Det var tur det för nu spöregnar det och är 5 grader ute och man kan inte i sin vildaste fantasi tro att det inte ens är två veckor kvar till midsommar. Förra veckan hade vi kanon väder högsommarvärme och klarblå himmel det var bara att passa på att njuta. Men nu regnar det som sagt så nu är pysslevädret tillbaka. Måste passa på när lillan sover så man får så mycke som möjligt gjort, sen har jag den stora förmånen att ha fått låna min kompis REV nu medan hon är utomlands och mår gott. Har blivit varnad för revambåge så vi får väl se hur det går för i kväll kommer jag att kasta mig över den. Här ska stansas :)

Men åter till midsommarkakorna. Jag gjorde alla typ likadanan men i olika färger bara för att det var ett enkelt upplägg och passade så bra just till midsommar här kommer några av färgerna. Resten om ni inte redan har sett dem får ni väl fantisera fram. :)
Ha det gott och Kram på er alla /Emma
Stämpel: Från hÄnglar & stÄnglar
Alfabete: QK Eliza mini
Text: Den blomstertid nu kommer av Israel Kolmodin

måndag 2 juni 2008

Välkommen lilla Lucas

Då var det måndag igen, vilken underbar helg det har varit. Sol, sol sol, JIPPI!!! Vi var på min sambos firmafest i lördags hade riktigt roligt men det blev nån drink för mycket så jag tillbringade nästan hela söndagen i skuggan i hängmattan med en bok. Håller på att läsa sista boken i trilogon om ARN. Dom är så bra dom böckerna, såg först filmen och bestämde mig därefter för att läsa boken, hade dock bestämt mig för att bara läsa de två första böckerna för att sen invänta nästa film innan jag läste fortsättningen. Men det gick inte jag blev bara tvungen att forstätta de är SÅ BRA!
Som ni kanske förstår så har det inte blivit mycke scrappande i helgen ingenting alls om jag ska va riktigt ärlig, dator har inte ens varit på sen i fredas. Men nu är det som sagt måndag igen så nu kasnke.

Ni undrar kanske vad rubriken har med detta att göra. Det är nämligen så min allra första barndomskompis som jag förövrigt fotfarande umgås med har fått en liten pojke. I torsdags var vi där och tittade på det illa underverket som sov så gott i sin vagn hela tiden, han är så söt ni ska bara veta. Det är helt ofattbart hur små dom är man blir lika förvånad varjegång och jag fick återigen konstatera hur fort man glömmer.
En liten present fick han ju naturigtvis, en lajmgrön byxa och tröja med bamse på, och så ett litet kort förståss. Längtar redan tills jag får träffa honom nästa gång och snusa lite på honom, Bamsekram till er Karro och Lucas, hoppas ni har haft den bra helg på stugen.

Kram på er alla andra också och på återseende /Emma

Stämpel från Suger Nellie (Lola och Simon)
Alfabete: QK Paige
Magnetstämplar Providence från Making memories